بلاگ

نکاتی که در خرید خانه نوساز باید بدانید!!! ???

هیچ چیز به اندازه خرید یک خانه نوساز هیجان‌انگیز نیست. خانه نوساز نه تنها به خاطر به روز بودن لوازم به کار رفته در آن و تمیزی و تازگی‌اش، بلکه به خاطر حس مالکیت فوق العاده‌ای که به خریدار می‌دهد طرفداران زیادی دارد.

بهترین توصیه ای که برای خرید نوساز می توانیم براتون داشته باشیم اینه که به سابقه و خوش نامی سازنده بیشتر از زرق و برق ساختمان اهمیت دهید.

متاسفانه گاهی بدکیفیت ترین ساختمان ها با کمی زرق و برق مورد توجه خریداران خانه قرار می گیرند .

توجه داشته باشید که حتی سازنده هایی که خانه های بی کیفیتی میسازند بلد هستند که چگونه ایراد ها را بپوشانند یا کم رنگ کنند پس گول ظاهر را نخورید لطفا!!!

پرس‌و‌جو کنید

وقتی خانه مورد نظرتان را پیدا کردید، به محله‌ای که خانه در آن واقع شده بروید و کمی تحقیق کنید. قبل از هر چیز از نام سازنده آن با خبر شوید. در هر منطقه سازندگان خوش‌نام و بدنام وجود دارند که کیفیت کارشان با هم متفاوت است. اگر می‌خواهید در سال‌های سکونت‌تان در خانه جدید، مرتب دست به آچار نباشید یا پای تعمیرکار به خانه‌تان باز نشود، سراغ خانه‌ای بروید که سازنده آن از سازندگان خوش نام منطقه است. علی‌رغم باور بسیاری از مردم، خانه‌های شخصی‌ساز یا خانه‌هایی که سازنده آن‌ها تجربه چندانی ندارد، توصیه نمی‌شود. البته باید بدانید که خانه‌های سازندگان خوش‌نام ممکن است کمی گران‌تر باشد اما این گران ارزشش را دارد!

درباره جزئیات صحبت کنید

اگر خانه در آخرین مراحل ساخت‌و‌ساز است، حتما با فروشنده چک کنید که نصب کدام تجهیزات به عهده او یا شما خواهد بود. چون برخی فروشندگان به محض نوشتن قولنامه فروش، از بار کامل کردن ساخت خانه شانی خالی می‌کنند. هرچند برخی خریداران هم هستند که ترجیح می‌دهند خانه را خام تحویل بگیرند تا با سلیقه خودشان دیزاین کنند. خانه خام به خانه‌ای گفته می‌شود که رنگ نشده، کابینت و کمد ندارد و کولر و پکیج (یا آبگرمکن) برای آن نصب نشده است. اگر بودجه تان محدود است بهتر است با فروشنده شرط کنید که همه این تجهیزات را نصب کند و خانه را رنگ شده تحویلتان دهد. چون در این صورت هم هزینه کمتری برای متریال می‌پردازید و هم دردسر پیدا کردن نصاب و تاسیسات کار را ندارید. راه سوم این است که از فروشنده بخواهید متریال را مطابق سلیقه شما انتخاب کرده و مابه تفاوت قیمت را به او بپردازید.

از متخصص کمک بگیرید

در ساختمان‌های نوساز، به دلیل آنکه خیلی از امکانات هنوز استفاده نشده، ممکن است ایراداتی وجود داشته باشد که به مرور مشخص می‌شوند. نبود عایق صوتی در دیوارها، کمی فشار آب، اشکالات موتورخانه، سیم‌کشی برق، مشکلات مربوط به تهویه بخصوص در واحدهای کوچک‌تر از ۷۰ متر، مسائل شایعی هستند که خریداران را به دردسر می‌اندازند. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما از یک فرد مورد اعتماد که متخصص تاسیسات ساختمانی است کمک بگیرید. او را به خانه نوساز ببرید و از او بخواهید کیفیت این موارد فنی را بررسی کند.

جنگ اول به از صلح آخر

یکی از شایع‌ترین مشکلات خانه‌های نوساز، آماده نبودن پروانه ساخت و سند آن‌هاست. برخی از این خانه‌ها ممکن است در مراحل اخذ گواهی پایان کار باشند و این یعنی ممکن است تا مالکیت قطعی خانه نوسازتان راه درازی در پیش داشته باشید. قبل از آنکه پای قراردادتان را امضا کنید حتما درباره داشتن پروانه ساخت، سند تفکیکی و زمان قطعی انتقال سند مطمئن شوید. اگر خانه‌ای پروانه ساخت و تقسیم نامه نداشته باشد، خرید آن را توصیه نمی‌کنیم چون علاوه بر این که متراژ دقیق ساختمان هنوز مشخص نشده ممکن است به دلیل برخی تخلفات، هزینه‌های جدیدی تراشیده شود یا ساختمان نیازمند عملیات اصلاح و بازسازی باشد.

قدم اول را درست بردارید

به دلیل همه مواردی که در بند قبل گفتیم، در خرید خانه نوساز باید ملاحظات حقوقی را بیشتر در نظر بگیرید. برای نوشتن مبایعه‌نامه و گرفتن کد رهگیری می‌‌توانید از مشاوره یک فرد مورد اعتماد در خانواده و دوستانتان کمک بگیرید. قراردادی را که تنظیم می‌کنید به چند نفر نشان دهید که از نظر حقوقی بسیار محکم و قابل پیگیری باشد و به اصطلاح مو لای درز آن نرود. اگر در این مرحله درست قدم بردارید تا مرحله سند زدن بدون دردسر پیش می‌روید و می‌توانید خیالتان را از بابت مشکلات احتمالی بعدی مثل خلف وعده فروشنده یا غبن و تدلیس راحت کنید.

خانه‌ کلید نخورده قطعا جذابیت‌های خاص خودش را دارد؛ از نو بودن همه تجهیزات و امکانات خانه بگیرید تا تر و تمیز بودن دیوارها و بخش‌های مختلف آن. اما اگر کمی دقت‌تان را هنگام خرید این نوع خانه‌ها بالا نبرید، شاید این جذابیت‌ها جایش را به گرفتاری‌ها بدهند. در ادامه برای شما خواهیم گفت که قبل از امضای نهایی قرارداد خرید خانه نوساز، چه مواردی را در داخل این خانه‌ها بررسی کنید. در بخش اول سراغ در و پنجره، کف، دیوارها و تجهیزات آشپزخانه می‌رویم و اطلاعات مفیدی را برای بررسی این موارد در اختیار شما قرار می‌دهیم.

حال و روز پنجره‌ها

حتما سراغ پنجره‌ها بروید. نکته اول همان موضوع نورگیر بودن یا نبودن خانه است. حتما در روز، خانه را ببینید تا بتوانید نورگیر بودن یا نبودن خانه را به‌طور واضح تشخیص دهید. نکته دوم دوجداره بودن پنجره‌هاست. این دو جداره بودن دو حسن بسیار مهم دارد؛ یکی اینکه گرما و سرمای خانه شما را حفظ می‌کند و مانع اتلاف انرژی می‌شود و به دنبال آن پول گاز و برق کمتری پرداخت می‌کنید، دیگری هم اینکه مثل یک عایق صوتی مانع ورود صداهای مزاحم به داخل خانه می‌شود.

زیر پایتان را نگاه کنید

زرق و برق خانه نو باعث نشود که فقط سر به هوا باشید، حتما کف آپارتمان را نگاهی بیندازید و ببیند از چه متریالی استفاده شده است. کفپوش خانه‌ها یا سنگ است، یا لمینت یا پی‌وی‌سی یا سرامیک یا پارکت. هر کدام از اینها مزایا و معایب خودش را دارد. پس هم کیفیت کفپوش اهمیت دارد، هم نوع آن. ویژگی‌های شخصیتی خودتان را هم در نظر بگیرد. مثلا اگر خیلی اهل تمیزکاری نیستید کفپوش‌های برق و روشن، گزینه مطلوب‌تان نیست. کفپوش خانه و کاشی‌های حمام و دستشویی را از نظر سالم بودن و نداشتن شکستگی هم یک نگاه سریع بیندازید.

در و دیوار فراموش نشود‌

گاهی وقت‌ها آنقدر درگیر تجهیزات خانه می‌شوید که توی چشم‌ترین بخش خانه یعنی دیوارها را فراموش می‌کنید. پوشش دیوارها قطعاً اهمیت زیادی دارد؛ چه پوشش دیوارها رنگ باشد و چه کاغذ دیواری، قابل شست‌وشو بودن بسیار مهم است. اگر دیوارها قابل شست‌وشو باشند تا چند سال هزینه‌ای بابت دیوارها پرداخت نمی‌کنید. اگر در هر طبقه چند واحد وجود داشته باشد، عایق صوتی بودن دیوارها خیلی اهمیت دارد. صدای خانه همسایه نباید به راحتی در خانه شما شنیده شود و برعکس. کیفیت دربهای داخلی و مخصوصا در ورودی ساختمان را هم بررسی کنید. در ورودی اگر از مدل‌های ضدسرقت باشد خیال‌تان در آینده راحت‌تر خواهد بود.

قلب تپنده را معاینه کنید

آشپزخانه، قلب تپنده خانه شماست، چون خانه نوساز تا به حال امتحان خود را پس نداده، باید این قلب تپنده را معاینه کرد. اولین موضوع کابینت و متریال و مدل استفاده شده برای آن است. قطعا هر چقدر کابینت‌ها از این نظر بهتر باشند خانه جدید شما نمای مدرن‌تری خواهد داشت. اگر ظرف و ظروف زیاد دارید و خیلی اهل آشپزی هستید به تعداد کابینت‌ها و محل قرارگیری آن‌ها هم دقت کنید. آشپزخانه آپارتمان نوساز معمولاً باید یک سری امکانات را داشته باشد، مگر اینکه از قبل فروشنده به شما گفته باشد که تجهیزاتی مثل هود و گازهای رومیزی را نصب نمی‌کند. اگر آشپزخانه این امکانات را دارد صحت عملکردشان را چک کنید. پنجره برای آشپزخانه‌ یک نقطه قوت به حساب می‌آید.

در بخش دوم این مطلب نکات مهمی را درباره سیستم گرمایش، سرمایش، تاسیسات داخلی و معماری خانه با شما در میان می‌گذاریم که زمان خرید خانه نوساز بسیار به کارتان می‌آید، پس با ما همراه باشید.

 

در بخش اول «راهنمای خرید خانه نوساز» نکاتی را با شما در میان گذاشتیم تا بتوانید راحت‌تر خانه مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید. البته دقت کنید که برای خرید یک خانه نوساز، در موقعیت حساسی قرار دارید و باید بررسی نهایی خانه را با دقت انجام دهید. اگر قلق‌های بررسی نهایی خانه را بلد نباشید و ندانید که چه چیزهایی را باید چک کنید، به محض استقرار در خانه جدید، دردسرهای جدید هم از راه می‌رسند. پس این توصیه‌ها را جدی بگیرید تا بعدها پشیمان نشوید. در این بخش به نکاتی اشاره می‌کنیم که مربوط به بیرون از خانه و واحد مورد نظر شماست.

خارجی‌ها فراموش نشوند

بعضی‌ها فکر می‌کنند که فقط داخل خانه مهم است، اما یک خریدار حرفه‌ای، ابتدا موارد مهم مربوط به بیرون از خانه را چک می‌کند. این موارد شامل پارکینگ، انباری، حیاط و حتی تراس می‌شود. مثلا اینکه پارکینگ شما مزاحم نداشته باشد در راحتی و آسایش آینده شما بسیار مهم است. در ضمن یادتان باشید قیمت پارکینگ مزاحم با پارکینگ معمولی بسیار متفاوت است. اینکه انباری فضای مناسبی برای خرت و پرت‌های شما داشته باشد هم می‌تواند یکی از گزینه‌های جدی مورد نظرتان باشد که شاید در مراحل اولیه یادتان رفته آن را چک کنید. حیاط هم که بودن یا نبودنش در یک خانه و آپارتمان بسیار تأثیرگذار است. خانه‌های تراس دار در اولویت هستند چون بعدا حسابی به کارتان می‌آید. حداقل می‌توانید گلدان‌هایتان را در آن قرار دهید و در بالکن یک چای بنوشید تا خستگی روزانه‌تان در شود، تراس همچنین بهترین محل برای خشک کردن لباس‌هاست، البته به شرط اینکه از بیرون ساختمان معلوم نباشد.

صبر کنید، وارد خانه نشوید

قبل از اینکه وارد خانه کلیدنخورده‌ شوید یک نگاه کلی هم به ساختمان بیندازید. تعداد واحدهای یک ساختمان و تعداد واحدهای موجود در یک طبقه، با میزان دردسرهای آینده ساختمان ارتباط تنگاتنگی دارد. حرفه‌ای‌ها می‌گویند که ایده‌آل بین ۱۵ تا ۳۰ واحد است. کمترش باعث می‌شود شارژ ماهیانه سنگینی پرداخت کنید و بیشترش هم باعث می‌شود در یک ساختمان شلوغ و شاید هم بی‌نظم زندگی کنید. همان اول هم سوار آسانسور نشوید، نگاهی به راه‌پله‌ها هم بیندازید. استاندارد بودن عرض پله‌ها (حداقل ۹۰ سانتی‌متر)، در اسباب‌کشی و جابه‌جا کردن وسایل سنگین بسیار مهم است. خود پله هم باید استاندارد (حداقل ۳۰ سانتیمتر عرض و ۱۸ سانتی متر ارتفاع) باشد تا در هنگام بالا و پایین رفتن اذیت نشوید. پاگردها هم باید متناسب با تعداد واحدهای موجود در هر طبقه باشد. یادتان باشد شما دارید خانه می‌خرید و به احتمال خیلی زیاد قرار نیست یکی، دو سال در خانه بمانید و بعد بروید، پس مهم است که نمای ساختمان برایتان جذاب باشد یا اینکه نگهداری و تمیز کردن آن با کمترین هزینه تمام شود.

مقاومتی که پنهان است

شما قرار است با خیال راحت در این خانه به خواب بروید، پس مقاوم بودن خانه در مقابل زلزله و دیگر اتفاقات اهمیت دارد. مثلا سازه ساختمان فولادی است یا بتنی؟ در سازه فولادی نوع اتصالات چطور بوده است؟ در سازه بتنی، نوع بتن و میلگرد مصرفی چطور؟ اصلا ستون‌ها جوابگو نیاز بار ساختمان هستند؟ نکته اینجاست که وقتی ساختمان ساخته شده، تشخیص مصالح به کار رفته در آن تقریبا غیر ممکن است، مگر اینکه شما خودتان ساختمان‌ساز باشید. یک راه‌حل این است که این سئوالات را از فروشنده بپرسید و پاسخ‌هایش را با یک کارشناس در میان بگذارید و بعد تصمیم بگیرید. یک راه دیگر هم این است که با توجه به ابعاد ستون‌ها در پارکینگ متوجه شوید که خانه‌ آینده‌تان مقاوم است یا نه. معمولا قطر ستون‌ها در پارکینگ قابل تشخیص است.

لوله‌کشی‌ها را چک کنید

داخل خانه‌های جدید معمولا اثری از لوله‌ها استفاده شده برای تأسیسات نمی‌بینید، بنابراین این مورد را هم باید در خارج خانه بررسی کنید. مثلا در محل کنتور آب یا محل پمپ آب ساختمان که معمولا در زیر پله‌ها است می‌توانید وضعیت لوله‌های تأسیسات آب ساختمان را ببینید. اگر لوله‌های فاضلاب و آب از جنس چدن یا لوله پلیکای فشار قوی باشد احتمال آسیب‌دیدن آن کمتر است. کیفیت و چگونگی لوله کشی گاز هم در محل کنتور مشخص خواهد بود.

چند نکته مهم دیگر

قبل از اینکه وارد ساختمان شوید به این سئوالات هم پاسخ دهید؛ ساختمان آسانسور استاندارد با فضای مناسب دارد یا نه؟ در پارکینگ به جک اتوماتیک مجهز است یا نه؟ فضای لابی یا همان فاصله بین در ورودی تا در آسانسور و راه‌پله‌ها استاندارد و متناسب با تعداد واحدهاست؟ میزان روشنایی پارکینگ و راه‌پله‌ها خوب است؟ از مصالح خوبی در نمای ساختمان و در اصلی استفاده شده؟ ساختمان به سیستم اطفای حریق یا اعلام آن مجهز است یا خیر؟

در بخش بعدی «راهنمای خرید خانه نوساز» نکات مهمی درباره بررسی فضای داخلی خانه با شما در میان می‌گذاریم که بتوانید با دنبال کردن این نکات خرید خوبی داشته باشید و سال‌های سال از سکونت در آن خانه لذت ببرید.

 

 

در تلگرام

کانال مارو دنبال کنید!

در آپارات

ما را دنبال کنید!

در اینستاگرام

صفحه مارو دنبال کنید!

در یوتیوب

کانال مارو دنبال کنید!

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید