باتوجه به روند رشد بیکاری و نبود شغل در جامعه و دردسترس بودن شغل مشاوری املاک که نیاز به هیچگونه سابقه و تحصیلات و….نداردو رشد قارچ گونه دفاتر املاک به جهت درآمد بالا و نداشتن دغدغه فکری کارو کسب دیگر در این شغل متاسفانه آینده این شغل را با چالش مواجه کرده ونداشتن در آمد به صورت مداوم و ثابت باعث شده که افرادی که به این شغل روی می آورند پس از مدتی که بعلت مسائل مختلف درآمدی از این کارکسب نمیکنند دلسرد شده و علاوه بر آسیب رساندن به خود باعث میشوندکه دیگرهمکاران رانیز دلسرد کرده و دفتر املاک را که باهزینه ها گزاف شامل اجاره دفتر،حقوق منشی و خدمات،هزینه آب و برق و ….،عوارض و مالیات شهرداری ،حق عضویت اتحادیه و بسیاری از مخارج دیگررا باچالش مواجه کرده و دفتر را به تعطیلی بکشانند.
عدم اشتیاق به آموزش و سهل انگاری
ازمهمترین معایب شغل مشاوری املاک عدم اشتیاق به آموزش و سهل انگاری در این امر میباشد بطوریکه که افرادی که به این شغل روی می آورند با فرض اینکه این شغل نیاز به آموزش ندارد وفقط با چرب زبانی و کمی دانستن زبان بدن که دربسیاری از افراد هم ذاتی میباشد میتوانند به این شغل ورود پیدا کرده و درآمد بالایی را کسب نمایند به قول معروف “آواز دهل از دورشنیدن خوش است “این افراد چنانچه در مدت کوتاهی به درآمدی هم برسند بعلت نداشتن ” عقل معاش “درآمد حاصله را نفله کرده و چیزی برای روزهای سخت و رکود بازار کنار نگذاشته و فقط همین امروز را میبینند و به واسطه همین هم دارای غرور کاذب شده و همین غرور هم باعث میشود که تعهدات مشاور به کارفرما تحت الشعاع قرارگرفته و الگویی بشود برای مشاورین بی تجربه و تازه کارو از هم پاشیده شده شیرازه کار .
نداشتن درآمد ثابت
مشاوری املاک درآمد ثابت و همیشه بالایی ندارد. ممکن است در یک ماه کار بسیار خوب باشد و بتوانند چندین قرارداد را ببندند. و ممکن است در یک ماه اصلا” قرارداد نبندددر عین حال باید خودش را برای روزهای سخت و رکود بازار آماده کند.
ساعت کاری
یکی دیگر ازمعایب این شغل ساعت کاری منعطف است که باعث میشود روز تعطیل واقعی نداشته باشی. برای این کار، ساعت یا روز خاصی معین نشده است. این مسئله دربدو ورود مشاور به این شغل ممکن است به نظر یک مزیت بیاید؛ ولی بعضی مواقع میتواند آزاردهنده باشد. ممکن است مشتری خوبی در ساعات پایانی روز به دفتر مراجعه کند. در این صورت شما مجبور به پاسخگویی خواهید بود. ممکن است مشتری در روزهای تعطیل نیز به شما زنگ بزنند.
رقابت بسیار بالا
نکته بعدی دررابطه با معایب شغل مشاور ی املاک رقابت بسیار بالا و کنار زدن رقبای قدروسخت است .افراد باتجربه و قدیمی زیادی در این شغل مشغول به فعالیت هستند. این افراد سرد و گرم بازار را چشیده و در این کار خبره شدهاند. وارد بازار شدن در حال حاضروشرایط اقتصادی کنونی نیاز به روحیه و پشتکاری قوی برای رقابت دارد. پیشنهاد میکنم همواره خلاقیتی برای جذب مشتری داشته باشید. با اصول مارکتینگ و روشهای نوین بازاریابی آشنا شوید. همچنین با مطالعه زیادوآموزش های مجازی (آموزش 7ساعت با فارسی)و حضوری حرفی برای گفتن در روزهای سخت و دشوارداشته باشید.
استرس
مطلب بعدی در این خصوص ، برخلاف باورعموم استرس نسبتا” بالایی است که این شغل دارد . این شغل بر خلاف آنچه عموم مردم فکر میکنند شغل یک جا نشستن و بدون دغدغه نیست. مشاورین در این شغل همواره باید به دنبال جذب مشتری و پیدا کردن فایلهای خوب برای ارائه به مشتری باشند. از طرف دیگر برای به سرانجام رساندن کار باید استرس زیادی را تحمل کنند. چه بسی قبل، در حین یا حتی پس از بستن قرارداد مشکلاتی بین طرفین پیش بیاید. وظیفه مشاوراست که با پیگیری و رفع مشکلات این نارضایتیها را از بین ببرد. در صورتی که مشاور به این مشکلات رسیدگی نکند ممکن است در نهایت گریبان خودش را گرفته و باعث بروز مشکلاتی چه در زمینه حقوقی و چه در زمینه مالی برایش بشود .
کمیسیون
مطلب آخراینکه اگر معامله انجام نشود کمیسیون بی کمیسیون! یکی دیگر از مشکلات شغل مشاور املاک این است که تا هنگام عقد قرار داد هیچگونه حق الزحمهای تحت عنوان کمیسیون پرداخت نمیشود. وتنها زمانی به درآمد میرسی که معاملهای را تمام کنی و به سرانجام برسانی. و چه بسیار قراردادهایی که لحظه آخر، به هم خورده وهیچگونه حق و حقوقی به مشاور تعلق نگرفته به نحوی که تمام زحمات مشاور نادیده گرفته میشود.که این امر نیز نباید باعث دلسردی و دوری از کار مشاور گردیده بلکه باید به دنبال علت شکست معامله رفته تا بتوانداز تکرار اشتباهات در معاملات بعدی جلو گیری نماید .
نتیجه
قبل از آنکه وارد این حرفه شوید، باید این حقیقت را بپذیرید که بازار املاک چه برای خریدار و چه برای فروشنده همیشه در حال تغییر است. تغییرات قوانین بانکی، ناهماهنگیها در اعطای وام و تأمین مالی و از همه مهمترشرایط اقتصادی و سیاسی مملکت که مشتریان و فروشندگان را در تصمیمگیریها مردد میکند، بر فرآیند تصمیمگیری در بازار ملک تأثیر میگذارد. همه این موارد به منزله کاهش تعداد معاملات بوده نتیجه آن کم شدن مشتریان دفاتر املاک است که این موارد خود منجر به بروز ریسک دیگری در حرفه مشاور املاک میشود.
” الهی روزیتون هزار برابر بشه 🌹 “