بعضی از متقاضیان املاک علاقمند هستند که در برج زندگی کنند بهتر است قبل تصمیم گیری نهایی این مطلب را بخوانید.
من برای یکی از به نام ترین برج های تهران که در منطقه ۱ هم واقع شده است کار کردم و براشون معاملات ملکی انجام دادیم.
مردم عادی اگر از کنار این برج عبور کنند غرق در تجملات و لابی لوکس این برج شوند یا بلندی خارق العاده این برج چشمانشان را خیره می کند …
اما اگر چند وقت در این برج ساکن شوید احتمالا نظرتان عوض خواهد شد…
درسته که اینگونه برج ها امکانات عالی و فوق العاده ای دارند و اصطلاحا مشاعات دهن پر کنی را دارند اما گاهی ضعف در امکانات ساده کلافه تون می کنه …
مثلا ضعف در چه امکاناتی ؟
این مطالبی که خدمت تان می گم از زبان ساکنین همین برج شنیدم
« برای برج بیست و چند طبقه فقط دو تا آسانسور تعبیه شده ٬ که بسیار کمی است و گاهی باید مدت طولانی منتظر آسانسور باشیم …
برای سیستم گرمایش هر واحد یک دستگاه مخصوص در تراس نصب شده است و قبوض سرسام آوری هر ماه باید پرداخت شود
شارژ این برج بسیار سنگین است و بعد از مدتی سکونت دلزده خواهید شد …
تجملات و متریال لوکس در لابی باقی خواهد ماند و وقتی وارد واحد می شوید متریال بسیار معمولی خواهید دید… »
و در نهایت یکی از ساکنینی که من داشتم ازشون سوال می پرسیدم درباره برج بهم گفتن که قصد نقل مکان دارند و اصلا راضی نیستند .
از طرفی اگر خانواده ای آرام و به دور از هیاهویی هستید شاید برج ها یکی از بهترین انتخاب ها برای شما باشند
چون در اکثر برج ها اجازه سکونت مجردها را نمی دهند و دیگر از مزاحمت های مهمانی های شبانه خبری نیست…
البته مطالبی که خدمت تان گفتم شامل همه برج ها و مجموعه ها نمی شود و بهتون عمیقا توصیه می کنم که قبل از برج نشینی از ساکنین کمی درباره برج مربوطه سوال بپرسید … ( از ساکنین سوال کنید نه لابی من یا مدیر برج )
در زیر هم امکانات رایج در برج ها را براتون برشمردیم…
مدرنترین امکانات ساختمانی را این روزها میشود در برجها پیدا کرد. خانههایی که فرقشان با هتل قابل تفکیک نیست. داشتن لابی و سالن لانژ و مجموعه ورزشی از یک طرف امکانات خود سازه به حساب میآیند اما از سوی دیگر امکانات رفاهی دیگری مانند خدمات لابی، نگهبان و رستوران زندگی امنتر و راحتتری برای ساکنانش فراهم میکند. برای پیدا کردن این خانهها در «دیوار» و « شیپور » باید در دستهبندی املاک کلمه برج را تایپ کنید تا تنوعی از این آسمانخراشها در سراسر نقاط تهران سر بلند کنند. اما قبل از بازدید حضوری بهتر است با چند استاندارد لازم برای یک برج آشنا شوید.
استخر، سونا جکوزی
موتورخانه و تهویه برجی را که استخر دارد باید بررسی کرد. بعضی از استخرها با شرایط خوبی ساخته نشده و یا برای مثال تصفیهکننده آب هندی یا چینی دارند که کیفیت استخر را کاهش میدهد.
آسانسور باربری
ساختمانهای بلند باید سه تا چهار آسانسور داشتهباشند. معمولا ساختمانهای پنج و شش طبقه دو آسانسور دارند. یکی برای حمل اسباب و یکی برای افراد. اسبابکشی به برج مثل طبقه اول نیست که وسایل خانه را روی کول گرفت و بالا برد.
تراس
برج مثل آپارتمان چهار طبقه نیست که نداشتن تراس را با پشتبام بتوان جبران کرد. اندازه تراس به متراژ برج بستگی دارد؛ اگر واحدی زیر ۱۰۰ متر باشد، اندازهای که یک بند رخت در آن جا بگیرد کافی است اما خانهای با متراژ ۳۰۰ متری باید تراسی داشتهباشد که در آن یک میز و صندلی جا شود.
لابی
مشتریها هنگام خرید برج اول از هر چیز به لابی آن دقت میکنند. برخی از برجسازان برای لابی سقف ۶ متر را میپسند تا آن را مجللتر کنند. اما چیزی که لابی را با اهمیت میکند حضور لابیمن یا نگهبان لابی برای افزایش امنیت ساختمان به شکل ۲۴ ساعته است.
تعداد واحدها
بعضی از برجها ممکن است دارای ۳۰ واحد باشند و برخی دیگر ۱۰۰ واحد. دستهای از مجتمعهای ساختمانی هم دارای چند بلوک برج هستند. برای این موضوع باید ببینید که ساختمان با چه جمعیت سکنهای را ترجیح میدهید؟
پنت هاوس
پنتهاوس اوج هنر یک برجساز است. مساحت پنتهاوس معمولا به خاطر حیاطی که دارد کمتر از واحدهای زیرین است. متراژ پنت هاوس باید بدون در نظر گرفتن تراس از ۲۰۰ متر شروع شود و پنتهاوسی که کمتر از این متراژ یا تراس آن کوچک باشد فقط اسم پنتهاوس را یدک میکشد.
شارژ
«آیا از پس شرایط شارژ بر میآیم؟» این سوالی است که باید قبل از زندگی کردن در برج به آن فکر کنید. شارژ برج «ماتیارزیدنس» در تهران ماهانه به یک میلیون و سیصد هزار تومان میرسد و این برای مشتریان یک فاکتور مهم است.
برند سازنده و طراح
نام سازنده برج برندی موثر در افزایش قیمت است. اگر در کار خرید و فروش این آسمانخراشها در تهران باشید حتما نام «دکتر کاووسی» یا آقای «مهندس شکیبا» را شنیدهاید. همچنین نام طراح نمای داخلی نیز برای برخی اهمیت دارد. «غلامپور»، «نیکبخت» و «فرزاد دلیری» از طراحان معروفی هستند که با سرمایهگذارهای گمنام هم همکاری نمیکنند.
مقاومت در برابر باد
برجها به دلیل ارتفاع بلندشان باید دربرابر باد مقاوم باشند. هر منطقه یک ضریب باد و زلزله دارد که این ضریب تجربی به دست آمدهاست. برجها از قبل با رعایت این نکته مجوز ساخت گرفتهاند. برج باید همچنین دارای پله اضطراری و راهروهای جانبی منتهی به آن باشد. دسترسی به این پلهها معمولا با خطی قرمز مشخص شدهاست.
قلق کارشناسی
دقت به پله های اضطراری
کمالیان، یک مهندس عمران درباره امنیت برج میگوید:« مشتری قاعدتا نباید به کیفیت سازه برج فکر کند چرا که قبل از هرچیز امنیت ساختمان را سازمان نظام مهندسی تضمین کردهاست. ولی اگر فردی میخواهد در این زمینه محتاط تر عمل کند مثلا به نزدیکی واحد مورد نظر به پلههای اضطراری توجه داشته باشد. البته تمام واحدهای برجهایی که جدیدا ساخته میشود به پله اضطراری دسترسی مستقیم و یا نزدیک دارند. اگرچه تا به حال هیچ سازه بلندی در ایران مقابل حوادث طبیعی تخریب نشده است ولی برای اطمینان مشتریان میتوانند مجوزهای ساخت برج را هم بررسی کنند.»